Broadcom ja avoin lähdekoodi

Broadcom on yksi suurimmista piirivalmistajista kannettavien wlan-piirien osalta. Tähän asti Broadcomin ajurit korteille ovat olleet suljettuja, ja ne on pitänyt aina asentaa erikseen Linux-distribuutioihin. Ubutuntussa on ollut jo hetken tuki joka osaa hakea nämä ajurit automaattisesti ja ottaa käyttöön. Ongelma on kuitenkin ollut edelleen ajurien suljettu toteutustapa.

Tähän on tulossa muutosta. Syksyllä 2010 Broadcom toi ensimmäisen sarjan avoimen lähdekoodin ajureita kasalle piirisarjoja ja nyt Broadcom on liittynyt Linux Foundationsin jäseneksi ja tarkoituksena on tuoda tulevaisuudessa ajurit avoimella lähdekoodilla.

Lisää uutisesta voit lukea täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s