Brocadelta 16 gigainen FC-liityntä

Brocade julkisti reilu kuukausi sitten uudet tuotteensa ja niiden joukosta löytyy myös kaksi uutta FC-kytkintä jotka tarjoavat kauan odotetun 16 gigaisen FC-liitynnän. Tarjonta sisältää alkuvaiheessa ainakin Brocade 6510-kytkimen joka on 1U:n korkounen 24- ja 48-porttinen kytki joka kykenee kokonaisuudessa 768 gigabitin suorityskykyyn. Laitteen portit on konfiguroitavissa 2,4,8 tai 16 gigaisiksi FC-porteiksi joten yhteensopivuus alaspäin säilyy samanlaisena kuin se on nykyisissä 8 gigaisissa FC-kytkimissäkin.

Samaan aikaan julkistettiin myös uusi DCX 8510 konesalikytkinrunko josta tulee markkinoilla 4- ja 8-korttiset versiot. Laiteeseen on mahdollista kytkeä yhteensä 384 kappaletta 16 gigaisia FC-portteja tai 512 kappaletta 8 gigaisia FC-portteja kokonais-suorituskyvyn ollessa huimat 8.2 terabittiä.

Jäämme odottelemaan ensimmäisiä laitetoimituksia. Käytännössä useimmat yritykset ovat kuitenkin edelleen 4 gigaisessa FC-verkossa ja ovat joko tekemässä tai suunnittelemassa siirtymistä 8 gigaiseen FC-verkkoon. Brocaden laitetarjonta mahdollistaa kuitenkin jo miettimisen seuraavaa päivitystä pidemmälle. Tällä hetkellä Ciscon tarjonta tallennusverkkoihin on auttamattomasti jäänyt Brocaden taakse. Uskon kuitenkin että Cisco julkistaa omat uutuutensa vielä tämän vuoden aikana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s